To naprawdę bardzo prosty chleb na drożdżach. Do środka możesz też dodać trochę sezamu, pestek słonecznika lub też dyni. Bardzo dobrze sprawdzają się też różne suszone zioła.
Chleb pszenny można wzbogacić o szczyptę oregano, tymianku, czy też czosnku niedźwiedziego. Nie lubisz chleba z marketu, a może na sklepowej półce było już pusto, gdy wybraliście się na zakupy?
Albo stawiasz przed. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Chleb na drożdżach przyda się akurat w sezonie grillowym.
Oczywiście jeśli wśród Was są tacy, co już mają przygotowane pieczywo na zakwasie do wiosennego grillowania, to wspaniale, ale jeśli należycie do tych, co dopiero się obudzili, że fajnie byłoby mieć parę kromek świeżego chleba, to ten przepis w stu procentach zaspokoi Wasze potrzeby. Ponadto możesz użyć pełnej palety dodatków, których – ze względu na koszty – nie dodaje się do „seryjnego” pieczywa. Wczoraj zachciało mi się domowego pieczywa.
Poszperałam w sieci i znalazłam prosty przepis na chleb.
Prosty chleb na drożdżach. Z podanych proporcji wychodzi naprawdę spory bochenek. Na drugi dzień po upieczeniu jest nadal miękki i świeży. Chcesz upiec domowy chleb na zakwasie? Szukasz informacji, jak zrobić chleb na drożdżach?
Znajdziesz tu przepis na chleb, którego szukasz. Wystarczy Ci zwykły piekarnik. Nie musisz mieć wielkiego doświadczenia. Przekonasz się, że własny chleb, to coś zupełnie wyjątkowego. Sprawdź i zobacz, że to naprawdę proste.
Z bardzo chruuupiącą skórką :-). Chleb do wykonania w ciągu jednego dnia, na małej ilości drożdży ale z długim czasem fermentacji (godzin). Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Ewa w kuchni. Na szczęście ostatnio trafiłem na ciekawy wpis na blogu Strawberries from Polan w którym Ania podzieliła się bardzo fajnym przepisem na „Chleb dla opornych”. Poznaj prosty przepis na chleb, który wykonasz samodzielnie w swoim domu.
Jeśli nie przepadacie za gotowym chlebem ze sklepów, to doskonała okazja do wypieku pysznego domowego chleba.
Szybki przepis na chleb, którego przygotowanie nie zajmie wam więcej niż dwie godziny. Okazuje się, że taki. Wymaga jedynie trochę cierpliwości, gdyż trzeba poczekać, aż ciasto wyrośnie.
Niemniej warto poświęcić trochę czasu, gdyż zapach i smak świeżego domowego chleba jest niezastąpiony. Jeśli masz ochotę na własnoręcznie upieczony chleb z chrupiącą, apetycznie popękaną skórką, to przepis na bardzo prosty chleb nocny będzie dla Ciebie doskonały :) To przepis idealny dla początkujących domowych piekarzy oraz osób, którzy nie dysponują czasem, ale chcieliby się cieszyć domowym pieczywem. Dodane przez SklepWinaImport w: Tylko o kuchni. Pierwszy domowy chleb. Polecam na drożdżach,chociaż do smaku takiego prawdziwego,domowego chleba trzeba się przyzwyczaić.
Najbardziej spodobał mi się przepis na blogu Veggieola na “szybki chlebek włoski, który uda się każdemu” i to zdanie przesądziło sprawę. Chleb faktycznie udał mi się za pierwszym razem, do tej pory pamiętam, jak skakałam z radości, a było to ponad lata temu. Rzeczywiście, prościej być nie może.
Składniki proste, wykonanie proste, a sam chlebek rośnie jak na drożdżach ;-).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.