piątek, 1 września 2017

Jakie przyprawy pasują do królika

Dodane przez pumcia w: Tylko o kuchni. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. JAKIE ZIOŁA STOSOWAĆ DO POSZCZEGÓLNYCH POTRAW? Kupilam pierwszy raz i nie mam zielonego pojecia jak go przyzadzic.


Upiec,udusic,usmazyc?

Dziekiuje z gory za odpowiedzi. Jak ktoś wie to niech napisze,bo mam królika i chcę zrobić pasztet a nie wiem jakie przyprawy sie daje,pozdrawiam:D. Skocz do zawartości.


Ja tam do ryb nie używam przypraw. Jedynie co do cytryny. Ryby są same w sobie tak pyszne i aromatyczne że wydaje mi się że nie ma takiej potrzebby, no ale oczywiscie co kto lubi.


Jeśli chodzi o przyprawy to ja kupuje w Tir-kon Mają super ceny i duże opakowania niektórych przypraw czy sosów.

Jagnięcina, podobnie jak baranina, lubi kilka podstawowych przypraw, które powtarzają się niezależnie od rodzaju kuchni. Należą do nich czosnek, cebula, marchew, zioła takie jak tymianek, cząber, rozmaryn - radzi Ewa Malika Juchnowicz. Gdyby przyprawy nigdy nie istniały, zapewne nie odczulibyśmy ich braku, jednak stracilibyśmy z pewnością bardzo wiele. Przyprawy to dusza.


Każdy posiłek da się rozłożyć na dwie części – ciało, czyli produkty z których jest przyrządzony, oraz duszę – czyli przyprawy. To przyprawy sprawiają, że z tego samego rodzaju mięsa. Mam prośbę - poradźcie - jak się gotuje królika - tzn jak długo, jakie przyprawy do niego pasują, czy można gotować zupkę łącząc z innym mięskiem np.


Chodzi mi o danie dla małego candidowca - jakąś zupkę najchętniej. Jakie ja mam zamiar zrobić rybę. Stosujemy go do tłustej wieprzowiny i baraniny, używamy jako przyprawy do łagodnego drobiu, mięsa z królika, a nawet do dziczyzny. Czosnek świetnie się sprawdza także jako dodatek do wędlin, ryb, zup – barszczów i żurów, ale też sosów, warzyw, grzybów, jaj, serów, przy przygotowaniu kiszonek, marynat.


Ciekawe porady nie tylko naszych użytkowników. Które przyprawy podkreślą smak drobiu, a które najlepiej pasują do wołowiny czy wieprzowiny? Jak doprawić mięso królika, a jak dziczyznę?


Oczywiście w zależności, z jakiej zwierzyny łownej będzie ono pochodziło i jakie danie chcemy przygotować, taka przyprawa do dziczyzny będzie wskazana.

Kategoria: Boże Narodzenie, Inne, Sosy. Mój ulubiony sos z żurawiny. Nie za słodki, można nawet powiedzieć, że trochę kwaśny o niesamowitym smaku i jasnym świątecznym kolorze. W lodówce w szklanym pojemniku w zasadzie można go przechowywać przez długi okres. Potrawy mięsne cieszą się zdecydowanie największą popularnością w polskiej kuchni.


Stanowią nieodłączny element ważnych uroczystości i świąt. Pomimo że przyrządzenie mięsa nie jest skomplikowane (wystarczy je upiec, udusić czy usmażyć), efekt może nas czasem niemile zaskoczyć. Najczęstszą przyczyną jest nieodpowiednie doprawienie potrawy, przez co mięso jest mdłe i.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty