środa, 23 listopada 2016

Ciasto mieszane widelcem z jogurtem

Nie potrzebujemy miksera żeby je zrobić, wystarczy widelec, łyżka też da radę. Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Jajka wbić do dużej miski. Roztrzepać widelcem. Mieszając widelcem dodawać składniki w takiej kolejności jak są podane.


To znaczy chęci to może są, ale sił brak. Czasu, chęci i motywacji. A chęć na ciasto była tak ogromna, że mimo zmęczenia poświęciłam te minuty (tak, tak minuty) i zakręciłam szybkie, co ja mówię, błyskawiczne ciasto. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na szybkie ciasto jogurtowe mieszane łyżką. Włączyć temperaturę 1stopni z termoobiegiem.


Przygotować kruszonkę: zagnieść mąkę i cukier z margaryną i smalcem. Posypać ciasto z wierzchu kruszonką. Piec minut w 180stopniach. Sezon owocowy w pełni.


Aż grzech nie robić jakiś pysznych ciast z owocami. Wiadomo, serniki czy innego rodzaju ciasta możemy robić cały rok. Dlatego zapraszam na najprostsze, najszybsze ciasto mieszane widelcem w wersji z truskawkami.


Ciasta z owocami już nie. SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE (ZA PIĘĆ DWUNASTA) – błyskawiczne, tanie, dziecinnie proste ciasto jogurtowe, które wyjdzie każdemu. Do odmierzania składników używamy umytego kubka po jogurcie.


Szybko znika w ustach nie tylko maluchów. Najprostsze ciasto świata, z jogurtem naturalnym i olejem. Kubeczek po jogurcie wykorzystuje się do odmierzenia reszty składników. Tylko cukier puder. To jedno z tych ciast, które jeśli zrobisz, będziesz już zawsze do niego wracać.


Szybkie proste racuchy bez jajek na jogurcie, dekoracja dowolna min łatwe tanie. Desery Muffiny jogurtowe. Po co się męczyć z wyciąganiem robotów kuchennych, jak można upiec pyszne ciasto bez nich? Moja Mama zawsze robiła go z użyciem miksera, więc i ja również tak go przygotowywałam.


Wychodził zawsze super, bez zakalca, puszysty, mięsisty i wilgotny. Dziś pyszny przepis na ciasto jogurtowe. Czyli jest totalnie bezproblemowe.


Składniki ciasta wkładaj do miski w kolejności podanej powyżej, cały czas mieszając widelcem, aż powstanie jednolite ciasto (ok minut). Bardzo szybkie i bezproblemowe do wykonania, w zasadzie nie wymaga nawet użycia miksera, wystarczy wymieszać ze sobą składniki, upiec ciasto i gotowe :) Dzięki dodatkowi jogurtu i dżemu jest soczyste i wilgotne, a pomimo to jest. Przekładamy do foremek.


W zależności od pory roku możemy użyć do niego dowolne owoce sezonowe, ale ciasto świetnie sprawdza się również z owocami mrożonymi, więc w zasadzie o każdej porze roku możemy cieszyć się pachnącym ciastem z owocami lata :) Jest to ciasto z tych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty