Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę. W miseczce lub talerzu łączymy ze sobą olej, sól, pieprz, marynatę( mieszankę przypraw), bazylię, natkę pietruszki i lubczyk. Po kilku dniach bez parowania, sylwestrowy obiad zrobiłem w parowarze.
Lubicie zdrowy, szybki obiad bez grama tłuszczu?
Polecam mojego fit kurczaka gotowanego na parze z warzywami. Dzięki zakupowi parowaru można przygotować w szybki sposób bardzo smaczne i zdrowe potrawy. Takie cudeńko możecie kupić już za kilkadziesiąt złotych, ale jak dla mnie jest wart każdej złotówki.
Tak naprawdę wystarczy lekko przyprawić kurczaka, a warzywa jakie do niego. Duszna pierś z kurczaka. Wyniki wyszukiwania dla pierś w parowarze pokaż przepisy tylko ze zdjęciami.
Szybki obiad gotowy ;) min łatwe tanie. Dziś podam Wam przepis na pierś z kurczaka z warzywami.
Wszystko gotowane na parze! Posypujemy je z obu stron solą, świeżo mielonym pieprzem, majerankiem i oregano. Można dodać jeszcze pikantną paprykę i np. W parowarze można gotować na poziomach :) a na takim.
Piersi z kurczaka myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Następnie kroimy w paseczki. Przekładamy pokrojone piersi do miseczki i dodajemy sól, pieprz, wędzoną paprykę, zioła prowansalskie, bazylię suszoną i oregano.
Prosty i szybki przepis dla tych z Was, którzy cały czas szukają wymówki, by zacząć gotować. Kurczak z marchewką z parowaru to danie lekkie, a jednocześnie bardzo aromatyczne. Często się żalicie, że drób gotowany na parze jest jałowy, ale nie w tym przypadku. MIĘSO - DRÓB Potrawa Typ Ilość Czas gotowania (min) Uwagi Filet z indyka Świeża 600g 25min Filety wieprzowe Świeża 700g 40min kawałki o grubości 1cm Parówki Świeża 10szt. Przepis zamieszczam na specjalna prośbę :).
Zostałam poproszona, by umieścić przepis – prosty i dokładny – jak przygotowywać mięso w parowarze. Najbardziej popularnym daniem przygotowywanym na parowarze jest filet ryby lub pierś z kurczaka z warzywami. Jakbyśmy jednak takiego dania nie zrobili (różne marynaty lub sosy) wcześniej, czy później raczej nam się ono znudzi.
Tak przygotowaną rybę umieść wraz z ryżem w parowarze.
Czas parowania dla ryb wynosi około 15‒minut. Ugotowany ryż wyłóż na talerz. Możesz wykorzystać do tego tzw. Długi tytuł mi dziś wyszedł, ale nie każde danie,.
Jedzenie przygotowywane w parowarze z Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga z cukrem pudrem. Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Danie jest dietetyczne i lekkostrawne, a przepis bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Delikatne mięso kurczaka świetnie.
Opis przepisu: Autor: WINIARY Kurczak gotowany na parze to propozycja przygotowania kurczaka na obiad dla tych, którzy chcą zjeść lekką, mało kaloryczną, a przy tym sytą potrawę. Kurczak z warzywami na parze nie traci swoich składników odżywczych - otrzymujemy danie w pełni wartościowe, które nie zawiera szkodliwych tłuszczów. Poza makaronem jest to wspaniałe danie dietetyczne, naprawdę polecam. Wkładamy na poziomie do parowaru pierś z kurczaka na folii aluminiowej, oraz buraczki również na kawałkach folii. Ziemniaki na poziomie.
Włączamy parowar na min. W tym czasie myjemy i kroimy szczypiorek. Jak urządzenie się wyłączy nakładamy jedzenie na talerz, a buraki posypujemy szczypiorkiem.
Nie inaczej jest w przypadku ryżu, który powinien zostać dokładnie opłukany. Rozpakowany ryż umieszczamy luzem na sitku z drobnymi oczkami, a następnie dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Uzupełnienie wody w parowarze.
Umyty ryż umieszczamy we wspomnianej przegrodzie w parowarze i zalewamy wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.