Piece konwekcyjno-parowe w dobrych cenach. Piec konwekcyjno-parowy to stosunkowo duży wydatek. Wyposażenie i akcesoria biurowe w najlepsych cenach. Zaufane opinie i szybka, bezpieczna dostawa. Jednym z najważniejszych jest piec konwekcyjno-parowy.
Co to takiego i jaki wybrać? Jak piec konwekcyjno-parowy działa? To udana ewolucja, urządzenie niezbędne w każdej kuchennej restauracji. Tak naprawdę wybierając urządzenie, jakim jest piekarnik parowy powinniśmy sugerować się jego podstawowymi parametrami.
W tym przypadku istotne są parametry techniczne w zakresie mocy, która to należy sprawdzić w pierwszej kolejności. Pomimo ogromnej ilości funkcji jakie spełniają ich obsługa jest wyjątkowo prosta a nawet intuicyjna. W naszej ofercie znajduje się piece konwekcyjno-parowe takich firm jak RATIONAL, RETIGO, UNOX.
Jak już masz się na coś decydować to najlepiej na piec konwekcyjno-parowy o odpowiednim rozmiarze do wielkości Twojego lokalu, zakup tego typu urządzenia napewno nie będzie błędem. Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe sprostają nawet najbardziej wymagającym zadaniom. Umożliwiają one bowiem szybką i precyzyjną obróbkę termiczną wielu różnych potraw w tym samym czasie, gwarantując ogromną wydajność w stosunku do swoich niezbyt wielkich rozmiarów. To prawdziwy niezbędnik w każdej kuchni, która obsługuje liczne zamówienia. Niestety piekarniki parowe z funkcją pieczenia na ogół nie mają zbyt wiele możliwości.
Najczęściej jest to zaprogramowanie temperatury pieczenia, czasu pieczenia, włączenia, bądź nie, termoobiegu, a także możliwość uruchomienia kilku programów automatycznych, jeśli producent piekarnik wyposażył w takie. W użytkowaniu niezwykle pomocne są także podstawy pod piec, które poprawiają komfort pracy. Niektóre z nich mają wbudowane specjalne półki na blachy lub pojemniki GN. Wiodącymi oraz polecanymi producentami pieców konwekcyjno-parowych są: Rational, Retigo, Unox oraz Lainox. Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy?
Piece te są doskonałym rozwiązaniem dla lokali gastronomicznych, ponieważ zaoszczędzą dużo miejsca oraz umożliwią przygotowanie różnorodnych, najbardziej wymagających potraw. Nie chciałem zakładać nowego tematu, a mam problem. Prowadzimy rodzinną kuchnie w szkole, chciałem nabyć do swojej kuchni piec konwekcyjno parowy. Niestety nie miałem wcześniej z nimi nic do czynienia a zastanawiam się czy w taki. Pierwsza z tych opcji umożliwia sprawne odmrożenie składników przechowywanych w zamrażarkach.
Wysokiej klasy piece konwekcyjno-parowe to inwestycja na długie lata. Można w nich gotować, piec, smażyć, grillować, dusić i odgrzewać potrawy. Produkty spożywcze przygotowywane w takim piecu są zdrowsze, ponieważ nie tracą cennych substancji odżywczych i. KŚT-piec konwekcyjno-parowy - napisał w Różne tematy: Może ktoś mi podpowie jakie KŚT na piec konwekcyjno-parowy? Jaki piec konwekcyjno-parowy do małej restauracji a jaki do dużej?
Wybór pieca do lokalu gastronomicznego nie jest prostą sprawą dla osób startujących w tego rodzaju biznesie Ale też branżowym wyjadaczom wcale nie jest tak łatwo dokonać odpowiedniego wyboru. Z jego użyciem możliwe jest pieczenie, gotowanie na parze, blanszowanie, łączona obróbka termiczno-parowa, regeneracja, pieczenie z sondą, jak również gotowanie czy pieczenie niskotemperaturowe. Specjalistyczne piece konwekcyjno parowe o szerokim zastosowaniu w gsatronomii i przemyśle. Zobacz naszą ofertę Piece gastronomiczne, Piec, Aparat do wędzenia.
Dostępne są w dwóch modelach i sześciu wielkościach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.