wtorek, 28 sierpnia 2018

Małże w sosie śmietanowo czosnkowym

Miałem różne koncepcje na te małże, klasyczne w winie, w sosie pomidorowym. Wybrałem w tej wersji. Dodane przez Grillcenter_pl w: Tylko o kuchni. Może być do tego również majonez Kielecki,w sumie to jest dużo lepszy niż Winiary,to obowiązkowy składnik.


Idealnym dodatkiem do małży jest kremowy sos czosnkowy.

Doskonale uzupełnia owoce morza, podkreśla ich smak, daje oszałamiający aromat, ale jednocześnie gotuje prosto i szybko. Muszle lubię bardzo. Staram się je robić na różne sposoby. Tym razem małże w sosie maślano czosnkowym.


To danie, które nie wymaga ani specjalnych umiejętności ani dużo czasu i przygotowań, a wychodzi bardzo smaczne. Po minutach zdejmij folię i kontynuuj pieczenie małży w kremowym sosie czosnkowym przez kolejne minut. Nie zapomnij wlać naczynia z pozostałym sosem.

Uwielbiam małże w każdej postaci, tym razem wersja bardzo, bardzo delikatna, bo małże w sosie śmietanowym na bazie wina, rewelacyjne! To danie idealne dla tych z Was, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z mulami, w tej odsłonie są bowiem niesamowicie delikatne i smaczne. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na kilka minut. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie śmietanowym.


Kurczak w azjatyckim sosie BBQ. Przygotowanie potrawy z małży nie zajmuje zbyt wiele czasu – wymagają tylko minimalnej obróbki termicznej. Jak się je za długo smaży lub gotuje po prostu znikają, a to co zostaje jest twarde i gumowate.


Dzisiaj małże w sosie śmietanowym zrobiłam sobie na lunch do pracy, a rodzince zostawiłam na obiad. Odcedzamy i przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia z tłuszczu. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i cukrem, przekładamy do miseczki. Obadawszy te wszystkie sprawy postanowiłam je zjeść. Dziś przedstawiam kolejny przepis na moje ukochane mule.


Rozmrozić małże płukać, suszyć i dodawać do patelni. Jeszcze dalej duszone owoce morza, AZ SOS zgęstnieje, w razie potrzeby wylewając troche Maki. Jeśli obawiasz się, że piasek dostanie się do naczynia, wlewaj żywe skorupiaki przez 4-godzin w zimnej wodzie.


Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą.

Smażyć mięsem do patelni. Usmażyć cebulę na złoty kolor i dodać białe wino (może być musujące, dla zamożniejszych rekomenduję szampana). Odparowywać do minut. Następnie dodać śmietanę, świeżo wyciśnięty czosnek, sól, pieprz czarny i. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Małże w sosie czosnkowo-czosnkowym. Znakomite przepisy na owoce morza tylko na pychotka. Przepis na tą potrawę zawiera: małże, cytrynę, czosnek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty