środa, 6 marca 2019

Deska do krojenia drewniana czy plastikowa

Deska do krojenia to podstawowe wyposażenie kuchni, które przydaje się niemal codziennie. Rano deska służy do krojenia kromek świeżego chleba, a popołudniu przygotowujemy na niej mięso i warzywa na obiad. Wieczorem może posłużyć jako deska do serwowania przekąsek dla gości – kawałków sera, szynki, owoców i małych kanapeczek. Polacy najchętniej kupują deski drewniane i plastikowe, ale coraz chętniej wybieramy deski wykonane z bambusa lub granitu. Które deski do krojenia są najzdrowsze, a których powinniśmy unikać?


Jakie udogodnienia mają nowoczesne deski i czy warto w nie inwestować?

Proponujemy Państwu deski drewniane, bambusowe, szklane oraz plastikowe. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pełnym asortymentem naszego sklepu! Jest wiele rodzajów desek o różnych właściwościach, rozmiarach i zrobionych z różnych materiałów. Coraz częściej spotykamy deski specjalnie przeznaczone do krojenia danego produktu, np.


Jak wybrać najlepszą? Czym kierować się przy wyborze deski do krojenia? Drewniana czy plastikowa? W ofercie nettrading.

Kuchenne deski drewniane doskonale sprawdzą się nie tylko do krojenia, lecz także tłuczenia mięs czy jako podstawka pod gorący garnek lub naczynie wyciągnięte z piekarnika. Okrągła, drewniana deska świetnie sprawdzi się do serwowania serów i innych. Radzimy, czym kierować się przy wyborze tego sprzętu. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Deski do krojenia plastikowe na Allegro.


Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Co jest lepsze, deska drewniana czy plastikowa? Nieporowate powierzchnie są latwiejsze do czyszczenia od drewnianych. Najwięcej ofert w jednym miejscu.


Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji. Dzięki niej bezpiecznie pokroimy różne produkty spożywcze, które będą składnikami przyrządzanych potraw na ciepło, ale i na zimno – kanapek na śniadanie, kolacji, sałatki warzywnej i owocowej. Ale jaką deskę kuchenną wybrać, by służyła nam jak najlepiej? Taką wykonaną z naturalnych materiałów.


Przeprowadzono badania, z których wynikło, że na deskach drewnianych do krojenia znajduje się dużo więcej bakterii zakaźnych niż na deskach klozetowych. Dlatego lepszym wyborem jest plastikowa deska. Nowo zakupiona drewniana deska do krojenia już po kilku użyciach pokryła się czarnym nalotem lub wygięła się w kształt litery C? To znak, że nie była odpowiednio zaimpregnowana.


Służy nie tylko do krojenia, ale czasem zdarza się jej być również podkładką pod gorący garnek.

Konserwacja i użytkowanie. Zapewnia bardzo duży komfort pracy. Deska drewniana - to najczęściej spotykany rodzaj deski w naszych kuchniach. Pod warunkiem, że odpowiednio o nią dbamy.


Profesjonalne deski do krojenia - mięs, ryb, wędlin, pieczywa i ziół w sklepie znajdziesz przybory kuchenne. Idealne jako podstawki w czasie porannego śniadania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty