piątek, 17 lutego 2017

Frytura palmowa

Frytura palmowa na Allegro. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Minimalnie wchłaniają się w produkt dzięki czemu osiągają lepszą wydajność. Posiadają neutralny smak i zapach, nie wpływając na smak potraw. CENA ZA OPAKOWANIE KG.


Wszystkie sprzedawane przez nas produkty pochodzą z najnowszych dostaw i posiadają długi termin przydatności do spożycia.

Frakcje oleju palmowego stosowane są ponadto do przygotowywania specjalnych tłuszczów o ściśle określonych kryteriach takich, jak zamienniki masła kakaowego, tłuszcze do polew czekoladowych czy do produkcji cukierków. Optymalna temperatura smażenia ro ok. Punkt dymienia wynosi powyżej 200°C, a temperatura palenia ok.


Zastosowanie: Przeznaczona do głębokiego smażenia mięs, pączków, frytek i innych przekąsek. Wypieki przygotowane z jego udziałem mają większą objętość, lepszą porowatość i delikatniejszą strukturę. Z utwardzonego oleju palmowego bardzo chętnie korzystają restauracje, głównie typu fast-foo ponieważ ze względu na wysoki punkt dymienia w jednej fryturze można smażyć wielokrotnie i przez wiele godzin. Najczęściej stanowi mieszaninę tłuszczów (m.in. łoju wołowego) używaną do wielokrotnego smażenia pączków, faworków, frytek itd.


Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.

Dobra frytura osiąga punkt dymienia po przekroczeniu temperatury 2°C, co oznacza, że można na niej bezpiecznie smażyć bez obaw o. Surowy olej w temperaturze pokojowej ma kolor żółtobrązowy, po rafinacji jest twardą masą w kolorze białym lub żółtawym. Charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, przez co potrawy smażone nawet w wyższych temperaturach nie przypalają się. Popularne oferty i opinie użytkowników! FRYTURA palmowa UNIPLAM kg kompleksowe zaopatrzenie cukierni, piekarni, gastronomii i małych manufaktur. Tłuszcz do smażenia o wszechstronnym zastosowaniu.


Produkty do ciast, do chlebów, do pochrupania. Doskonale nadaje się do przemysłowego (ciągłego), jak również wsadowego smażenia frytek, chipsów, warzyw itp. Rafinowana frytura palmowa wytwarzana na drodze unikalnej technologii frakcjowania – polegającej na naturalnej, fizycznej obróbce, mającej na celu pozyskanie z oleju palmowego frakcji najbardziej odpowiednich do smażenia. W przeciwieństwie do oleju palmowego czy innego roślinnego, gdzie uprawy są specjalnie dostosowane do późniejszej produkcji oleju, tak zwierzęta z których produkowany jest jadalny tłuszcz są oddawane do ubojni specjalnie dla ich mięsa i produkowany przez nie nabiał i wełnę. W branży gastronomicznej ważna jest powtarzalna jakość dań.


W profesjonalnej i dynamicznej kuchni nie ma miejsca na przypadkowość, liczy się czas i szybkość przygotowania oraz serwowania dań. Dlatego konieczne są rozwiązania, które dają niezawodne efekty. FRYTURA palmowa MASTER MARTINI l FRITTO kompleksowe zaopatrzenie cukierni, piekarni, gastronomii i małych manufaktur. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.


Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Malezyjskiej grupy Mewah Group na rynku Polskim.

Jesteśmy wyłącznym importerem produktów tej firmy. Od lat jesteśmy świadkami dyskusji, która ma odpowiedzieć na pytanie, czy tłuszcz palmowy jest zdrowy czy szkodliwy. Olej palmowy budzi wiele emocji. Zdania są zwykle podzielone, ale wynika.


Oleje posmażalnicze znane są także pod hasłami oleju zużytego, frytury lub przyjętą z zachodu nazwą UCO (used cooking oil). Przy smażeniu głównie wykorzystuje się oleje rzepakowe, palmowe i słonecznikowe. Inne oleje są albo droższe albo ich przetwarzanie nastręczało by wielu problemów, dlatego też olej palmowy tak powszechnie zdominował rynek cukierniczy.


Figura z olejem arganowym 200g. Pyszna z masłem 250g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty