Piece KP są urządzeniami o niskiej awaryjności. Podczas pieczenia w tradycyjnym piekarniku otrzymujemy gorące i powietrze. Oznacza to, że z przygotowywanych produktów wyciągana jest wilgoć.
A wraz z nią z produktów tracimy wiele smaku, składników odżywczych a także witamin. Tryb konwekcji można wybrać do gotowania poszczególnych potraw. Co jest dobre dla pieca konwekcyjnego.
Piec konwekcyjny ma kilka zalet, a mianowicie: Wszystkie składniki są pieczone równomiernie. Zasadniczo oznacza to, że twoje jedzenie jest również przyrządzane przez promieniowanie cieplne. Budowa pieca konwekcyjnego. Przyspiesza to proces. Jeżeli chodzi o budowę pieca konwekcyjnego to jest on zbudowany ze stali nierdzewnej, posiada przeszklone drzwi frontowe, panel sterowania, emaliowaną komorę, wewnątrz której znajdują się konieczne do zapewnienia zjawiska konwekcji wentylatory.
Niezależnie od tego czy piec posiada rozbudowaną elektronikę czy posiada podstawowe możliwości, jest kilka parametrów które winno się wiedzieć jak je ustawić ( naparowanie, temperaturę, czas obróbki termicznej ). Jedno jest pewne, obsługi pieca trzeba obowiązkowo się nauczyć aby w pełni wykorzystać jego możliwości. Pieczenie – proces obróbki termicznej polegający na ogrzewaniu potrawy w piecu lub piekarniku w środowisku nagrzanego powietrza.
Temperatura pieczenia zawiera się w granicach od 1do 2°C. W zależności od typu potrawy pieczenie trwać może od kilkunastu minut, aż do 3-godzin. Piec Konwekcyjny najnowsze ogłoszenia na OLX. Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp. SMS) przez Grupę OLX sp.
Wymieszanie żółtek pod koniec obróbki termi- cznej nada jajecznicy apetyczny, zachęcający wygląd. Jaja wybij do naczynia, pozostawiając żółtka w całości. To słowo oznacza szczególny sposób ogrzewania piekarnika, który wykorzystuje specjalny wbudowany wentylator. Możliwe jest równoczesne przygotowanie potraw na kilku tacach do pieczenia.
On zapewnia swobodny przepływ gorącego powietrza na całej powierzchni urządzenia. W wyniku jej działania, w temperaturze w przedziale ścian i drzwi są mocowane do tych samych wartości. Czym jest piec konwekcyjno-parowy i jakie są ich zalety? A co więcej, dzięki opisanej wcześniej zasadzie działania (komory), nie dochodzi do wymieszania się zapachów, więc możemy naraz przygotowywać mięsa, warzywa czy ryby.
Na co zwrócić uwagę? Każda restauracja jest inna, a więc dobór pieca konwekcyjno-parowego to kwestia indywidualna. Piece konwekcyjne RETIGO to zawsze gotowi do pracy pomocnicy, którzy ułatwią i przyspieszą pracę kucharzy, zastępując ich w wielu czynnościach. Nowością piecy konwekcyjno-parowych RETIGO jest podłączenie do komputera PC, które służy jako punkt kontrolny do utrzymania norm HACCP.
Jeśli wybierać piec tzw.
Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe sprostają nawet najbardziej wymagającym zadaniom. Umożliwiają one bowiem szybką i precyzyjną obróbkę termiczną wielu różnych potraw w tym samym czasie, gwarantując ogromną wydajność w stosunku do swoich niezbyt wielkich rozmiarów. To prawdziwy niezbędnik w każdej kuchni, która obsługuje liczne zamówienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.