wtorek, 16 lipca 2019

Jaki blender do placków ziemniaczanych

Dzięki porządnemu odsączeniu ziemniaków, placki wychodzą niesamowicie chrupiące, rumiane i delikatne. No i do tego możecie zapomnieć o mozolnym zmywaniu. Przy pomocy blendera ISLAVERDE przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane.


Jaki blender wybrać? Na mielenie w maszynce do mięsa nie wpadłam #128578; Za to pochwalę się kolegą Michałem, mistrzem placków ziemniaczanych, który bez mrugnięcia okiem na drobnych oczkach tarki ściera kg ziemniaków – od lat.

Sądzę, że może dobrze smakowac do nich sos tzatziki. Dodane przez ZielonaKuleczka w: Tylko o kuchni. Placki ziemniaczane.


Ale czy znacie jakieś sposoby, żeby przy smażeniu nie wchłaniały one tyle tłuszczu? Tomek,Twoje placki ziemniaczane są znakomite,nie wiem tylko po jaką cholerę,inni próbują coś do nich dodawać,”szyneczka,serek,czosnek”,a może misia Yogi -bo to już zupełnie coś innego ,a nie prawdziwe placki ziemniaczane. Zgadzam się jedynie z opinią,żeby połowę placków zetrzeć na grubej tarce a połowę na drobnej.


Film prezentuje proces przygotowania placków ziemniaczanych za pomocą robota kuchennego „Fenomen firmy Zelmer.

Zapraszamy także na naszą stronę wartowybrac. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na złoty kolor. Uwaga: aby masa ziemniaczana nie ciemniała niektórzy dodają do niej łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Sposób smażenia placków zależy od upodobań – jedni lubią placki małe i grubsze, inni cieńsze „z koronką” czyli cieniutkim, chrupiącym brzegiem.


Sposobów na wykonanie i podanie placków ziemniaczanych jest mnóstwo Dziś proste, można. Co ma blender do placków ziemniaczanych? Odpowiedź brzmi: ciasto! Otóż prosty life hack znacznie przyspieszy przygotowanie placków ziemniaczanych.


Lubię placki ziemniaczane, dodaję do zmiemniaków jeszcze startą cukinię i czasami trochę białego sera. Zastanawiasz się jak przygotować placki ziemniaczane? To proste – cały sekret tkwi w wybraniu odpowiedniej mąki i ziemniaków. Później wystarczy te składniki połączyć, dobrze usmażyć i zaserwować – z sosem, gulaszem, cukrem lub śmietaną.


Ale od początku – jaką mąkę użyć do placków? Jednym słowem niezawodny, więc polecam go każdemu do wypróbowania.

Służy do tarcia ziemniaków na kluski, placków ziemniaczanych, owoców i warzyw na surówki. Można szatkować około 5g każdego z produktów na raz, tyle pomieści miska. Pozwala na ugniatanie niedużych ilości ciasta w misie pojemnika. Wodę odlej, ziemniaki odciśnij. Cebulę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.


Wymieszaj z ziemniakami, dodaj mąkę i jajko. Z masy smaż cienkie placki na mocno rozgrzanej patelni. Do podsmażonych grzybów (pieczarek, prawdziwków i podgrzybków) dodaj wodę oraz bulion.


Następnie wlej śmietanę, a całość dopraw ulubionymi przyprawami, np. Sosy do placków ziemniaczanych zrobisz także w wersji słodkiej, m. Dzięki niemu użytkownik wie ile czasu pozostało do końca programu lub jak długo blender pracuje. To bardzo przydatne rozwiązanie, jeśli korzystamy z konkretnych przepisów lub mamy swoje ulubione ustawienia.


Powinnam napisać jeszcze o kolorach, bo każda kobieta kupująca blender do kuchni lubi wybrać sobie kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty