W dużej, głębokiej patelni lub rondlu, na średnim ogniu podgrzać oliwę, zeszklić szalotki i czosnek, wlać wino a za chwilę rozdrobnione pomidory z puszki. Doprawić solą i pieprzem. Gotować kilka minut, dodać mule, przykryć, zwiększyć ogień i gotować aż mule się otworzą, przez około minut.
Specjalnie na dziś mam dla was mule w pomidorach z winem, śmietaną lub mlekiem kokosowym. Mule w pomidorach jadłam pierwszy raz w swoim życiu wiele, wiele lat temu w amerykańskiej restauracji Jeffs w Galerii Mokotów w Warszawie.
NAJLEPSZE MULE W POMIDORACH 141. Muszelki kojarzą mi się z wakacjami. Uwielbiam je zbierać i ubóstwiam jeść. Wersja, którą dziś zaproponuję jest super prosta i bardzo szybka w wykonaniu.
Pomimo stosunkowo niewielkiego nakładu pracy o Zobacz więcej. Do dużego garnka wlej oliwę, dodaj masło oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz poszatkowaną cebulę. Zeszklij, uważając by nie zbrązowiały.
Przykryj i gotuj do momentu, aż wszystkie mule się otworzą (około minut), co jakiś czas potrząsając garnkiem.
Przepisy na mule w pomidorach w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na mule w pomidorach. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Mule to danie bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie nadaje się na romantyczną kolację. Mule w białym winie i pomidorach.
Dosłownie kilka składników i pyszne danie na kolację już gotowe. Mule w sosie pomidorowym serwuję od razu ze schłodzonym białym wytrawnym winem oraz chrupiącą bagietką, którą na koniec czyścimy patelnię z aromatycznego sosu. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Przepisy influencerów Dania i przekąski Ciasta LODY I NAPOJE SKŁADNIKI Wege Diety OKAZJE POSIŁEK NA SKRÓTY POPULARNE KUCHNIE ŚWIATA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA.
Mule a'la marinara. Mule po marynarsku, z białym winem i cebulką. Małże po marynarsku. Jak przyrządzić małże.
Mule w pomidorach - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Najlepsze przepisy na małże. Pokaźny zbiór przepisów.
Rozgrzej oliwę w dużym garnku, wrzuć cebulę, smaż min. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, chili, pieprz i pomidory. Dodaj oczyszczone mule, gotuj pod przykryciem. Wlej wino, zagotuj. W trakcie gotowania potrząsaj kilka razy garnkiem, aż wszystkie mule się otworzą.
Dodaj natkę, przypraw i podawaj z bagietką. Nafaszerowane mule obsyp pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz resztą sera. Piecz w nagrzanym do 2stopni piekarniku około min. Podawaj od razu, na gorąco. Przygotowane do zapieczenia mule, można trzymać w lodówce i zapiec dopiero w chwili gdy np.
Fascynuje mnie wszystko co nieznane, lubię minimalizm w architekturze, czyli less is more, styl art déco, lubię dobrą muzykę oraz dobre wino. Zdarzyło mi się jeść mule raz, czy dwa, ale nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Ostatnio trafiłam na dobrą ofertę i możliwość zakupu świeżych muli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.