Witam, po weekendzie zazwyczaj nie chcę się gotować. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych bardziej leniwych. Pieczenie w rękawie foliowym odbywa się znacznie szybciej niż pieczenie w tradycyjny sposób. Aby pozbyć się nadmiaru pary w trakcie pieczenia, folię nakłuwa się widelcem.
Niektóre rękawy do pieczenia mają specjalne pory, którymi ulatnia się para. Przy pieczeniu rękaw nieco się „nadyma”. Niewiele osób wie, że za jego pomocą możesz ugotować pyszny omlet. Zarówno torebka, jak i rękaw do pieczenia, to produkty wszechstronne.
Oprócz pieczenia różnego rodzaju mięs, ryb czy warzyw, można go używać do pakowania żywności w celu jej zamrożenia, odmrożenia czy też odgrzania. Lista przepisów na rękaw cukierniczy jak używać z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Folii aluminiowej nie wolno używać w mikrofalówkach. Wykonane z cienkiej przezroczystej folii wyglądają jak torby 3-, 4-metrowej długości z otworami z obu stron. Mają różną szerokość. Rękawy do pieczenia. Zdecydowanie trwalsze niż rękawy jednorazowe, ale również i droższe.
Najpierw piec minut w temperaturze 220°C, a następnie około godziny w 180°C. Można je wielokrotnie używać. Nie ma potrzeby zmywania blachy do pieczenia po ugotowaniu potrawy w piekarniku. Jest cudowne zbawienie. Wytrzymałe rękawy do pieczenia mięsa oraz innych produktów spożywczych, takich jak ryby, czy warzywa sprawdzą się w codziennym użytku i ułatwią przygotowanie wielu potraw.
Możesz używać go w kuchence mikrofalowej, piekarniku gazowym i elektrycznym w temperaturze do 2st. W opakowaniu znajduje się klipsów umożliwiających szybkie i łatwe zawiązanie rękawa do pieczenia. Poprzednio pisałam o tylkach cukierniczych i formach ozdabiania, więc tym razem w ramach uzupełnienia kilka informacji o rękawach cukierniczych. Nazwy dla nich bywają różne - rękawy, worki, woreczki.
Zrobić widelcem 2-nakłucia. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. Przed pieczeniem trzeba jeszcze nakłuć rękaw w kilku miejscach szpikulcem.
Klipsy są dołączone do opakowania folii. Do pieczenia można użyć specjalnej torebki foliowej. Podobnie jak w przypadku rękawa, trzeba ją zamknąć dołączonym klipsem tak, aby było jak najwięcej powietrza.
Niezawodny do pieczenia, nie brudzi dłoni. Wystarczy spryskać blachę lub patelnię (ale nie tylko to). Dodane przez mimi6w: Tylko o kuchni.
Jak zrobić szpinak ? Zamarynowane mięso umieścić w rękawie do pieczenia, odczekać godzinę, gdy mięso osiągnie temperaturę pokojową, szczelnie zawiązać rękaw i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.