Pomysł na pyszne i proste danie. Nie zajmuje dużo czasu, a zachwyca podniebienie :) min łatwe przystępne. Dania główne Mule z warzywami. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Dodane przez panka w: Tylko o kuchni.
No to narobiłaś mi apetytu :) Czekam na ten przepis razem z Tobą :) Odp.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Natkę opłukać i posiekać również drobno. Cytrynę wyszorować, sparzyć i otrzeć skórkę. W tym momencie wlać wino, wrzucić małże i przykryć.
Najprostsze do zrobienia mule! Mój przepis na małże w mleczku kokosowym z czosnkiem i imbirem zrobisz dosłownie w minut. Idealny smak i super dobrane składniki.
Cudownie smakują podane z makaronem ryżowym.
Jeśli lubisz owoce morza, to zachęcam do zerknięcia na przepis na krewetki z makaronem lub smażone ośmiorniczki. Mule w winie – przepis: Mule wyjmuję z siatki (zazwyczaj jest taka z siatki ala plecionka). Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Omułki stanowią cenne źródło białka, witamin z grupy B oraz jodu, wapnia, selenu i fluoru. Mule są bardzo łatwe w przyrządzaniu i przygotowuje się je w sposób błyskawiczny.
Doskonale komponują się z wermutem lub białym winem. Wystarczy je udusić z dodatkiem czosnku, ziół, szalotki czy trawy cytrynowej. Mule a'la marinara.
Mule po marynarsku, z białym winem i cebulką. Małże po marynarsku. Jak przyrządzić małże. Najlepsze przepisy na małże. Danie, które wielu kojarzy się z wakacjami we Włoszech.
Podobno najsmaczniejsze są właśnie małe mule włoskie. Ja preferuję małże większe, właściwie im większe tym lepsze. Otwarte małże, które nie zamykają się: pod strumieniem wody lub przy lekkim stukaniu o inne małże, odłóż na bok, wyrzuć.
Mule – można przygotować na dwa sposoby: wcześniej ugotowane w garnku z dodatkiem ml białego wytrawnego wina i ząbkiem czosnku, lub na surowo.
W obu przypadkach otwórz mule i wyrzuć puste muszelki. Do pełnych muszelek wsyp po łyżeczce bułki tartej z dodatkami tak, aby pokryła mule. Mleko z miodem, mleko z czosnkiem to stary sprawdzony przepis na przeziębienie. Nie dla każdego są to napoje, które mogą zachęcić swoim aromatem i smakiem zwłaszcza mleko z czosnkiem, ale ich właściwości lecznicze były znane już naszym babciom, a nawet prababciom.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na mule z czosnkiem. Przepis na Mule w śmietanie z kolendrą i czosnkiem. Dzięki mojej pracy, mam dostęp do świeżych - ba: żywych owoców morza.
Przygotowanie krok po kroku: Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu na oliwie. W garnku rozgrzewamy ml oliwy, szklimy szalotkę i czosnek. Zimą mule są najlepsze.
Ich muszle są wypełnione smacznym mięsem. Do Lublina świeże mule przyjeżdżają dwa razy w tygodniu. Filippo Orlando z włoskiej restauracji Arte del Gusto radzi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.